7 Nisan 2008 Pazartesi

Alpella Riva - Hindistan cevizli


İlk olarak reklamlarını gördük ama kendisini market raflarında bulamamıştık. Reklamdaki sloganı "Hiçbirşey için bunu yapmam diyorsan ya yaşlanıyorsun ya da Alpella Riva yemedin." idi. Reklamın da bende uyandırdığı merakla Alpella Riva yı ilk gördüğüm anda hemen aldım ve marketten çıktığım anda tadına baktım. Gerçekten tadı insana reklamdakileri bir an olsun yapmayı düşündürecek güzellikte geldi.


Öncelikle çikolatası gayet güzel ve ardından ağzınıza yayılan krema ve hindistan cevizi tadı muhteşem. Hindistan cevizi parçaları çikolatadan daha da keyif almanızı sağlıyor bir yandan da Bounty ya da Coco Star yiyormuşsunuz hissi uyandırabiliyor.


Özetlemek gerekirse Alpella Riva nın özellikle hindistan cevizlisini denemenizi kesinlikle tavsiye ederim. Eğer çikolatayı ve değişik tatlar denemeyi seviyorsanız bu çikolata da diğerlerinden farklı tatlar yakalayabilirsiniz derim.


Kısaca bu çikolatanın içeriğinden ve nereden esinlenilmiş olabileceğinden de bahsedelim.

Öncelikle bu tarz çikolataların yani kare tip, tablet çikolataların bir numaralı markası tabii ki bir Alman markası olan Ritter Sport. Ritter Sport Cocos ise bu ürünün bir benzeri sanırsam. Öyleki içindekiler bile birebir neredeyse. Cocos 100 gr. iken Riva 91 gr. , Riva hindistan cevizli kalori bakımından 1 paketi 516 kcal. ve içinde %40 krema, %6 hindistan cevizi parçası ve %30 kakao kuru maddesi bulunurken bu yüzdeler Ritter Sport Cocos' da sırasıyla şu şekilde %35 krema, %7 hindistan cevizi parçası, %35 kakao kuru hammaddesi.


Ritter Sport'un benzer ürününü denemedim ama Alpella Riva Hindistan cevizli gayet başarılı olmuş. Yerken gözlerinizi kapatıp egzotik bir yerde olduğunuzu düşünün, oldukça gerçekçi olduğunu sizde göreceksiniz.